• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • 68 провайдерів отримали 700 тисяч євро на відновлення інтернету: де покращать зв’язок
    Опубликовано: 2024-02-27 10:45:48

    Ще більше українців у деокупованих містах та селах отримають доступ до якісного інтернету - 68 українських операторів виграли гранти на телеком-проєкти.

    Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації України.

    Зазначається, що загальна сума грантів становить до 700 тисяч євро. Кошти на підтримку телеком-компаній виділено за підтримки проєкту міжнародної співпраці ReACT4UA, що фінансується Урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

    За ці кошти оператори відновлюватимуть зруйновані мережі, закуплять генератори та акумулятори, а ще забезпечать покриттям віддалені населені пункти та підвищать стійкість мереж, щоб українці залишалися на зв’язку навіть в умовах блекаутів.

    Усього експертна комісія опрацювала 113 поданих заявок. За результатами конкурсу, найбільше проєктів реалізують на:

    Київщині — 16;
    Сумщині — 13;
    Харківщині — 11;
    Херсонщині — 6.

    Серед переможців 50 компаній використовують xPON. Це технологія найбільш стійка до відключень електрики, яка надає швидкість до 1 Гбіт/c.

    У Мінцифрі підкреслюють, що відтепер жителі областей, де зв’язок найбільше постраждав від окупантів, зможуть працювати, навчатися та спілкуватися з близькими онлайн.

    "Малий і середній бізнес — основа для побудови сталої економіки країни. Гранти для провайдерів — це можливість продовжити працювати, відновити телеком-інфраструктуру, підвищити стійкість мереж. І головне — забезпечити українців зв’язком навіть у надскладних умовах. Вдячні проєкту міжнародної співпраці  ReACT4UA та Уряду Німеччини за внесок у сталу роботу телеком-операторів та підтримку української економіки", - зазначив Юрій Мацик, директор Департаменту з розвитку фіксованого інтернету. 

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.