• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • РФ вже завдала інфраструктурі України збитків на $155 млрд: що постраждало найбільше
    Опубликовано: 2024-02-13 18:00:46

    Станом на січень 2024 року загальний обсяг збитків, завданих інфраструктурі України через воєнні дії, становить майже $155 млрд. У цю суму входять також збитки, які були завдані Україні через підрив Росією Каховської ГЕС 6 червня 2023 року.

    Про це йдеться у дослідженні Київської школи економіки (KSE Institute).

    Згідно з даними аналітичного центру, загальний зріст збитків пов'язаний з пошкодженням та руйнуванням об'єктів інфраструктури, житлового фонду, промисловості, енергетики, освіти та охорони здоров'я.

    Найбільш значні збитки відзначаються у житловому фонді, які становлять понад $58,9 млрд через руйнування більше ніж 250 тисяч будівель.

    "З них — 222 тисяч приватних будинків, понад 27 тисяч — багатоквартирних та 526 гуртожитків. У порівнянні зі звітом на кінець 2023 року ця сума збільшилася на $4.8 млрд. Серед регіонів, де зафіксовано найбільше зруйнованих житлових будівель, — Донецька, Київська, Луганська, Харківська, Чернігівська та Херсонська", - йдеться в повідомленні.

    Продовжують збільшуватися також втрати в промисловості, енергетиці (до $9 млрд), ЖКГ (до $4.5 млрд) та охороні здоров'я (до $3.1 млрд). Більше 160 тисяч одиниць сільгосптехніки, 16 тисяч одиниць комунального транспорту, та тисячі закладів освіти та культури пошкоджені чи зруйновані внаслідок війни.

    "Завдані інфраструктурі збитки на початок 2024 року сягають $36.8 млрд, втрати промисловості та підприємства — вже на рівні $13.1 млрд. За останніми даними зруйновано або пошкоджено 78 малих, середніх та великих приватних підприємств, а також 348 держпідприємств", - йдеться у звіті KSE.

    Додамо, що станом на 1 вересня 2023 року аналітики KSE оцінювали загальну суму прямих задокументованих збитків, завданих інфраструктурі України через повномасштабне вторгнення Росії в 151,2 мільярда доларів. У порівнянні з червнем того ж року, сума прямих збитків зросла на понад 700 мільйонів доларів (тоді її оцінювали в 150,5 мільярда). На початок осені у загальному обсязі прямих збитків найбільшою часткою залишаються втрати житлового фонду — це 55,9 мільярда доларів.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.