• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Названі найрезультативніші міста в Прозорро.Продажі
    Опубликовано: 2024-01-25 18:53:14

    Лідерами щорічного рейтингу міст Прозорро.Продажі за підсумками 2023 року стали Золотоноша Черкаської області, Балта в Одеській області та Київ. В рейтинг увійшло 26 населених пунктів, які найактивніше реалізовували свої активи на Прозорро.Продажі у 2023 році, а сумарний дохід громад склав майже 1 млрд грн.

    Про це повідомляють на офіційному сайті Прозорро.Продажі.

    "Органи місцевого самоврядування сьогодні — це драйвери змін на місцях, багато з яких активно долучаються до запроваджених міністерством програм, спрямованих на розвиток бізнесу. Водночас у громад є ще й великий потенціал, який вони можуть реалізувати самостійно, успішно продаючи та здаючи в оренду комунальну нерухомість та землі через Прозорро.Продажі. Державні онлайн-аукціони у 2023 році допомогли заробити до місцевих бюджетів щонайменше 1.6 млрд гривень. Це приклад того, як підвищення спроможності кожного окремого міста чи селища наближає нас до відновлення економіки країни загалом", — зауважив заступник міністра економіки України Олексій Соболев.

    За словами СЕО Прозорро.Продажі Сергія Бута, у порівнянні з першим роком повномасштабного вторгнення у 2023 році ще кілька десятків міст повернулися до реалізації активів через державні онлайн-аукціони Прозорро.Продажі. Загалом, як він зазначає, у 2023 році з системою працювали 334 територіальні громади, які оголосили понад 7,3 тисячі успішних торгів з малої приватизації, оренди комунального майна та здачі в оренду й продажу земель.

    "І це можливість для громад самостійно генерувати надходження до своїх бюджетів й залучати бізнес, який викуповує та бере в оренду комунальні активи", - додав він.
     
    Повідомляється, що у 2023 році органи місцевого самоврядування в Золотоноші успішно провели 61 аукціон із 78 оголошених. Завдяки цьому місцевий бюджет отримав майже 1,9 млн грн. 168 успішних торгів принесли Балті понад 23,3 млн грн. А бюджет Києва у 2023 році поповнився на понад 141,4 млн грн за підсумками майже пів тисячі аукціонів.

    У п’ятірку лідерів рейтингу потрапили також Луцьк і Лубни – їх міські бюджети заробили понад 12,5 млн та майже 4,8 млн гривень відповідно від реалізації комунальних активів.

    До ТОП-10 міст за підсумками 2023 року також увійшли Чернівці, Дніпро, Тернопіль, Львів та Кременчук.

    Львів, який посів 9-ту сходинку, за результатами 2023 року залучив найбільше коштів у системі серед усіх міст. Мала приватизація, оренда та земля принесли до його бюджету майже 160,4 млн грн.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.