• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Митні платежі за 2023 рік склали майже 460 мільярдів
    Опубликовано: 2024-01-28 18:12:31

    Митні платежі, сплачені платниками податків — суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД), за 2023 рік склали 459,8 млрд грн. Про це йдеться в Митному дайджесті, який опублікував у Telegram перший заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк.

    Відносно індикативу Міністерства фінансів (487,0 млрд грн) недовиконання митних платежів склало -27,3 млрд грн (або на 5,6 % менше). Раніше недовиконання індикативу в окремі місяці поточного року було зумовлене, в основному, курсовим фактором через невідповідність «бюджетного» (42,2 грн/$) та фактичного валютного курсу.

    У листопаді-грудні 2023 р. основним об'єктивним фактором недовиконання індикативу стало блокування з 6 листопада 2023 року перевізниками із Польщі та Словаччини руху вантажних автомобілів в окремих пунктах пропуску через державний кордон.

    Відносно факту попереднього 2022 року (300,8 млрд грн) зростання митних платежів склало +159,0 млрд грн (або на 52,8 % більше). Стрімке зростання пояснюється низькою порівняльною базою першого року повномасштабної війни через зменшення обсягу оподатковуваного імпорту та дією широкого кола митних пільг.

    Зокрема, митні платежі платники податків — суб'єкти ЗЕД у грудні 2023 року сплатили у розмірі 44,6 млрд грн.

    Інф. minfin.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.