• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ООН просить $4,2 млрд на підтримку постраждалих громад в Україні
    Опубликовано: 2024-01-16 12:03:02

    Організація Об’єднаних Націй спільно з партнерами звернулися до донорів із проханням виділити 4,2 мільярда доларів США на підтримку постраждалих від війни громад в Україні та громад, які приймають біженців. Також допомоги потребують українські біженці, які виїхали в сусідні країни.

    Про це йдеться на сайті організації.

    Зазначається, що даний План гуманітарних потреб і реагування вимагає з цієї суми 3,1 мільярда доларів для підтримки приблизно 8,5 мільйонів людей в Україні, решта 1,1 мільярда доларів – для біженців і громад за межами України, які їх приймають.

    Загалом два високопріоритетних плани ООН спрямовані на підтримку близько 10,8 мільйонів людей в Україні та регіоні.

    "Сотні тисяч дітей живуть у громадах на передовій війни, налякані, травмовані та позбавлені своїх базових потреб. Один лише цей факт має змусити нас зробити все можливе, щоб надати Україні більше гуманітарної допомоги", — сказав генеральний секретар з гуманітарних питань і координатор надзвичайної допомоги Мартін Гріффітс.

    У звіті вказано, що українські біженці в сусідніх країнах також потребують посилення та постійної підтримки. Незважаючи на зусилля щодо інклюзії, лише половина дітей-біженців шкільного віку навчається в школах приймаючих країн, у той час як чверть біженців, які потребують допомоги, відчувають труднощі з доступом до медичної допомоги. Лише від 40 до 60 % мають роботу, часто нижчу за свою кваліфікацію, і багато з них є вразливими.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.