• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Литва оголосила про пакет довгострокової військової допомоги Україні на суму €200 млн
    Опубликовано: 2024-01-11 15:01:02

    Литва схвалила надання Україні довгострокового пакету військової допомоги у розмірі €200 млн.

    Про це оголосив президент Литви Гітанас Наусєда під час спільної прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським.

    "Ми продовжуємо підтримувати відважних українців у їхній боротьбі усіма засобами: військовими, економічними й політичними. На Раді національної оборони ми схвалили пакет довгострокової військової допомоги на суму €200 млн", - заявив Науседа.

    Крім того, в січні Литва відправить в Україну боєприпаси, генератори, системи детонації, а в лютому - бронетранспортери М577.

    Також Наусєда зазначив, що Литва тренуватиме українських солдатів та зміцнюватиме співпрацю в оборонній промисловості з Україною.

    Президент України Володимир Зеленський подякував своєму литовському колезі за нову оборонну підтримку, і додав, що сьогодні Литва та Україна домовились про спільне виробництво засобів боротьби із дронами.

    Нагадаємо, 10 січня Володимир Зеленський прибув до Вільнюсу. Серед озвучених планів – переговори з президентом, прем’єр-міністром, спікером Сеймасу, а також зустрічі з представниками політичних сил, ЗМІ та української громади.

    Теми для обговорення включають, зокрема, інтеграцію України до ЄС та НАТО, співпрацю в галузі РЕБ і дронів, безпеку і подальшу координацію європейської підтримки.

    Далі президент України планує відвідати Естонію та Латвію.

    Литва активно допомагає Україні в її боротьбі з військовою агресією з боку Росії.

    В листопаді було оголошено про передачу генераторів електроенергії та польових сухпайків. Також того місяця Збройним силам України було доставлено 3 млн набоїв калібру 7,62×51 мм, системи дистанційного підриву та зимове обладнання.

    У грудні 2023 року Литва передала українській армії нову партію військової допомоги – йшлося про кілька мільйонів патронів та кілька тисяч боєприпасів для переносних протитанкових гранатометів малої дальності. Також було надано близько тисячі розкладних ліжок.

    Зокрема, після масованої ракетної атаки 2 січня президент Литви Гітанас Науседа закликав союзників передати Україні більше сучасних західних систем протиповітряної оборони.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.