• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • НБУ вводить нові стандарти ліквідності для банківських груп
    Опубликовано: 2024-01-14 18:27:12

    Національний банк України встановив нові вимоги для банків щодо ліквідності. Ці вимоги стосуються двох показників – LCRк (коефіцієнти покриття ліквідністю) і NSFRк (коефіцієнт чистого стабільного фінансування) і вимірюють рівень ліквідності та стабільного фінансування банківської групи.

    Про це повідомляє пресслужба НБУ.

    Це є частиною процесу наближення українських банківських стандартів до європейських.

    Згідно з повідомленням, LCRк показує, скільки грошових коштів банк повинен мати, щоб впоратися з витратами протягом 30 днів у стресовому сценарії. NSFRк визначає мінімальний рівень стабільного фінансування на рік.

    У регуляторі зазначають, що впровадження нових вимог буде поступовим.

    Банки мають розробити внутрішні правила для розрахунку цих показників і починаючи з жовтня 2024 року, розпочнеться тестовий період для розрахунку LCRк і NSFRк, який триватиме пів року. Залежно від результатів тестування, до банків може бути скасовано певні існуючі вимоги щодо ліквідності.

    В НБУ додали, що з 1 квітня 2025 року банківські групи повинні на 100% дотримуватися нормативного значення LCRк та NSFRк.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.