• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Світовий банк виділяє Україні $1,34 мільярда: куди спрямують кошти
    Опубликовано: 2023-12-18 18:51:35

    Світовий банк вирішив схвалити видачу Україні додаткових коштів у розмірі 1,34 мільярда доларів. Ці гроші будуть направлені на виплату пенсій, зарплат вчителів, підтримку ВПО та інші пріоритетні видатки держбюджету.

    Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

    За його словами, основна частина цього пакету фінансування надана урядом Японії і становить 1,086 млрд. Також пакет включає грант у розмірі 190 мільйонів доларів США від Цільового фонду підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF); грант у розмірі 20 мільйонів доларів США від уряду Швейцарії; та грант у розмірі 50 мільйонів доларів США від Уряду Сполучених Штатів Америки

    "Фінансова допомога міжнародних партнерів дає нам можливість забезпечувати макрофінансову стабільність України та спрямовувати всі внутрішні ресурси на потреби нашої армії", - написав він.

    У пресслужбі СБ зазначили, що цей пакет фінансування наданий в рамках проєкту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні(PEACE)" і передбачає подальшу підтримку виплати пенсій людям похилого віку, грантову підтримку внутрішньо переміщених осіб, виплату заробітної плати вчителям та працівникам служб з надзвичайних ситуацій.

    Згідно з повідомленням, пакет допомоги від партнерів є досить гнучким до швидкого розподілу коштів, які можуть бути масштабовані за потреби, коли стане доступним додаткове фінансування.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.