• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ООН просить партнерів виділити додаткові кошти на гуманітарну допомогу для України
    Опубликовано: 2023-12-16 18:06:55

    Організація об’єднаних націй закликала виділити 46 мільярдів доларів на 2024 рік для допомоги мільйонам людей, які постраждали від гуманітарних криз у всьому світі, зокрема на окупованих палестинських територіях, в Судані та Україні.

    Про це повідомило Reuters.

    У своєму Глобальному огляді гуманітарної ситуації на 2024 рік Управління ООН з координації гуманітарних питань (OCHA) заявило, що майже 300 мільйонів людей потребуватимуть гуманітарної допомоги наступного року через конфлікти, надзвичайні кліматичні ситуації та економічні фактори.

    Глава ООН з питань допомоги Мартін Гріффітс сказав, що інші організації, включаючи Червоний Хрест і національні товариства Червоного Хреста, звернулися з власними зверненнями щодо фінансування.

    За його словами, допомога необхідна 74,1 мільйону людей у країнах Африки, а Україна знаходиться чи не у найважчих умовах, оскільки переживає відчайдушні часи та війну, яка відновиться з новою силою наступного року. Тому Україні потрібно буде потрібно багато уваги.

    Гуманітарна система зіткнулася з серйозною фінансовою кризою, оскільки минулого року було профінансовано трохи більше третини з 57 мільярдів доларів, необхідних для надання допомоги, повідомляє OCHA у своїй щорічній оцінці глобальних гуманітарних потреб.

    Гріффітс описав це як найгіршу нестачу фінансування за останні роки. Він сказав, що було важко зробити так, щоб агентства з надання допомоги були реалістичними, цілеспрямованими та жорсткими при оцінці потреб.

    В той же час, Гріффітс додав, що Близький Схід в цілому, Газа і Західний берег, ймовірно, будуть зоною найбільшої гуманітарної потреби.

    На початку листопада ООН звернулася до партнерів у зв’язку з корегуванням плану реагування на гуманітарні виклики, та просить виділити для України допомогу у розмірі 435 мільйонів доларів для проходження зимового періоду.

    Раніше управління Верховного комісара Організації об'єднаних націй у справах біженців (УВКБ ООН) повідомляло, що виділить 123 мільйони доларів для допомоги у зимовий період внутрішньо переміщеним особами та іншим людям, які постраждали від війни.

    Окрім ООН, агентство США з міжнародного розвитку (USAID) також додатково спрямує 25 мільйонів доларів на підготовку потерпілих від війни українців до зими.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.