• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Нафтогаз запустив у листопаді три нові свердловини: який видобуток газу
    Опубликовано: 2023-12-04 18:19:57

    Група "Нафтогаз" у листопаді збільшила видобуток газу на понад 400 тис. куб. м щоденно, ввівши в експлуатацію три нові свердловини.

    Про це повідомив голова компанії Олексій Чернишов.

    "Продовжуємо нарощувати видобуток українського газу! Лише за листопад ввели в експлуатацію три високодебітні свердловини (...). Сумарно в листопаді ми маємо додатково понад 400 тис. куб. м газу на добу!" - написав він.

    Він розповів, що дві свердловини абсолютно нові і є результатом реалізації найбільшої в історії сучасної України програми 3D-сейсморозвідувальних досліджень.

    Третя свердловина перебування у ліквідаційному фонді протягом 35 років і була відновлена.

    Нагадаємо, НАК “Нафтогаз України” планує наступний опалювальний сезон пройти без імпорту блакитного палива. Для цього компанія хоче збільшити газовидобуток на 1 млрд куб. м. і вже ввела в експлуатацію шість нових свердловин.

    Чернишов розповів, що з початку 2023 року Укргазвидобування ввело в експлуатацію сім свердловин із високим рівнем видобутку газу – понад 100 тис. куб. м на добу. Шість свердловин є новими, вони встановлені після буріння, а сьому запустили після капітального ремонту.

    Загалом вони здатні видобувати близько 1,5 млн куб. м газу на добу.

    У  травні "Укргазвидобування" запустило одну з найпотужніших свердловинза останні роки. Вона видобуває 580 000 кубометрів газу на добу.

    За словами Чернишова, опалювальнийо сезон 2023/2024,  планується вперше пройти без імпорту газу. При цьому, станом на жовтень в Україні було накопичено 15,75 млрд кубометрів газу із 14,7 необхідних.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.