• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Енергоатом уклав контракт на постачання збагаченого урану до 2035 року
    Опубликовано: 2023-12-03 18:07:53

    Держпідприємство НАЕК "Енергоатом" уклав контракт з британською Urenco про постачання збагаченого уранового продукту для українських АЕС до 2035 року.

    Про це повідомила пресслужба "Енергоатому".

    Документ напередодні підписали президент "Енергоатома" Петро Котін та головний виконавчий директор Urenco Борис Шухт.

    Згідно із ним, Urenco постачатиме "Енергоатому" збагачений уран до 2035 року з можливістю пролонгації контракту до 2043 року.

    Після відмови від російського ядерного палива єдиним постачальником паливних збірок для потреб атомних електростанцій "Енергоатома" стала компанія Westinghouse Electric Sweden.

    А постачальником збагаченого урану, який використовується для виробництва палива Westinghouse, є британська компанія Urenco Enrichment Company Ltd (Urenco).

    В "Енергоатомі" нагадали, термін дії чинних контрактів з Urenco на постачання ядерних матеріалів – збагаченого уранового продукту (ЗУП) та гексафториду природного урану (UF6) – закінчується у 2025 році.

    Інф. epravda.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.