• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Фінляндія виділила €3 млн на підтримку експорту зерна та розмінування України
    Опубликовано: 2023-11-27 10:57:14

    Фінляндія виділила додаткові 3 мільйони євро для покращення продовольчої безпеки в Україні. Одна частина фінансування буде спрямована на підтримує транспортування зерна з України, а інша – на розмінування сільськогосподарських земель.

    Про це повідомляє Міністерство закордонних справ Фінляндії.

    Згідно з повідомленням, Фінляндія підтримала Всесвітню продовольчу програму WFP згідно з якою країна закуповує зерно в Україні та везе його до країн Африки, які потерпають від продовольчої кризи. Із наданої зараз підтримки 2 мільйони євро підуть як гуманітарна допомога Ініціативі "Зерно з України", яку реалізує WFP.

    Раніше Фінляндія виділила на підтримку транспортування зерна 11,5 мільйонами євро.

    Водночас Фінляндія підтримує розмінування в Україні, де близько третини сільськогосподарських угідь України є небезпечними, внаслідок чого тисячі фермерських і сільських господарств були змушені скоротити або повністю припинити свою виробничу діяльність.

    Щоб вирішити цю проблему, WFP та Продовольча та сільськогосподарська організація ООН ФАО запустили в Україні проект, який поєднує розмінування, гуманітарну допомогу та співпрацю в галузі розвитку.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.