• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Цього року ВВП зросте десь на 6%, що є непоганим результатом
    Опубликовано: 2023-11-24 10:07:28

    Бізнес дуже стримано дивиться на перспективи 2024 року, але переконаний в непоганому стані економіки на поточний момент. Про це розповів в інтерв’ю Forbes засновник інвестиційної компанії Concorde Capital Ігор Мазепа.

    За поточними прогнозами Ігоря Мазепи, внутрішній валовий продукт в цьому році має зрости на 6%, що говорить про непоганий стан економіки. Однак, величезну роль в цьому рості відіграє іноземна фінансова допомога.

    "Зростання драйвиться споживчим попитом, що підтримується величезними військовими витратами. Збір податків та інших платежів усередині країни складає 35% від усіх виплат бюджету. Решта – це, по суті, іноземна допомога та борг" - констатує Ігор Мазепа.

    Банкір підкреслює, що економіку сильно підтримує аграрний сектор: "…економіку драйвить сільське господарство – рекордна урожайність навіть вища, ніж у найкращий з точки зору обсягів 2021-й".

    Тим не менше, Мазепа підкреслює ряд критичних факторів для розвитку економічного потенціалу країни у ситуації війни:

    ·        втрата 15% промислового потенціалу;

    ·        втрата 20% людського потенціалу (тобто споживачів і робочої сили);

    ·        мізерні інвестиції в капітал;

    ·        складне становище сектору сільського господарства (ускладнення експорту через відсутність "зернового коридору" та збитковість цін більшості агрокультур на світових ринках).

    Ключовим фактором розвитку бізнесу в таких умовах є створення механізму страхування воєнних ризиків, чим зараз активно займається Concorde Capital разом з партнерами. "В Україні потенційний попит на страхування воєнних ризиків складає сотні мільярдів" - відмітив інвестбанкір.

    Підсумовуючи, Ігор Мазепа констатував, що враховуючі всі наявні фактори, в наступні два-три роки Україна може розраховувати на ріст ВВП максимум у 3%.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.