• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Литва передала Україні черговий пакет військової допомоги
    Опубликовано: 2023-11-23 18:33:46

    22 листопада Литва передала до України черговий пакет військової допомоги для ЗСУ.

    Про це повідомило Міністерство національної оборони Литви під час проведення 17-го засідання Контактної групи з питань оборони України "Рамштайн".

    Згідно з повідомленням, Збройним силам України було доставлено 3 мільйони одиниць набоїв калібру 7,62×51 мм, які представляють собою гвинтівково-кулеметні боєприпаси країн НАТО.

    Також ЗСУ отримали системи дистанційного підриву та зимового обладнання.

    "Наше зобов’язання допомагати Україні залишається непорушним", - йдеться в повідомленні.

    Нагадаємо, 8 вересня Литва оголосила, що в рамках надання військової підтримки Україні передала ще 1,5 мільйона набоїв.

    Як зазначають у відомстві, раніше Литва вже передала Україні гелікоптери Мі-8, шведські зенітні гармати L70 із боєприпасами, бронетранспортери М113, а також боєприпаси до гранатометів та мільйони набоїв.

    Раніше Литва передала українській армії пускові установки середньої дальності для ППО NASAMS. Перед передачею пускових установок українські бійці встигли пройти комплексну підготовку в Норвегії, зокрема курси водіїв та ремонтників.

    Також Литва постійно проводить навчання українських солдатів, забезпечує лікування та реабілітацію українців, організовує експертні консультації, виділяє кошти до міжнародних фондів підтримки України, нагадують у відомстві.

     Окрім цього, у Литві вирішили перераховувати до фонду розвитку співробітництва штрафи, накладені за недотримання міжнародних і національних санкцій. Дані кошти будуть використані для відновлення України.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.