• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Програма єРобота: держава інвестувала 5 мільярдів на підтримку бізнесу
    Опубликовано: 2023-11-26 10:26:03

    Уряд у рамках грантової програми "єРобота" інвестував у розвиток малого та середнього бізнесу 5 млрд грн. Загалом гранти отримали майже 9 тис українці.

    Про це повідомляє пресслужба міністерства економіки.

    "Гранти від держави на старт або розвиток бізнесу за проектом "єРобота" вже отримали майже 8 753 українців. Понад 2 тисячі з них взяли грантові кошти саме на відкриття власної справи, інші - на масштабування бізнесу, нарощування виробництва, розробку й запуск нових напрямків", – зазначила міністерка економіки Юлія Свириденко.

    За словами Свириденко, держава інвестувала в активізацію підприємництва через гранти 5 млрд грн. Ці інвестиції також сприяли покращенню ситуації на ринку праці, адже отримувачі грантів, реалізуючи свої проекти, створять близько 35 тис нових робочих місць.

    Загалом з початку запуску проекту у липні 2022 року:

    за програмою "Власна справа" - видано  8 013 мікрогрантів на 1,9 млрд грн;
    на розвиток переробних підприємств - видано 487 грантів на 2,5 млрд грн;
    на садівництво та розвиток тепличного господарства - видано 133 гранти на 555 млн грн;
    ветеранам та членам їхніх родин - видано 120 грантів на 45 млн грн.
    У міністерстві додають, що подати заявку на отримання гранту можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду ведення бізнесу. "Заяви подаються через портал Дія разом з бізнес-планом. Обов'язковою умовою отримання гранту є створення нових робочих місць - від 1-2 при наданні мікрогранту до кількох десятків при наданні грантів за іншими програмами", – йдеться в повідомленні.

    Інф. epravda.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.