• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Японія надасть 160 млн євро на проекти економічного відновлення України
    Опубликовано: 2023-11-25 18:14:02

    На зустрічі з представниками японського уряду та бізнесу державний міністр закордонних справ Японії Кійото Цуджі та міністр економіки, торгівлі та промисловості Кадзучіка Івата заявили про намір Японії надати 160 млн євро на підтримку економічного відновлення України.

    Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

    Вони висловили зацікавленість в розвитку спільних підприємств, зокрема в сферах енергетики, житлового будівництва, критичної інфраструктури, гуманітарного розмінування та підтримки бізнесу.

    "Україна зацікавлена у створенні спільних підприємств, особливо у переробній промисловості. Для нас важлива співпраця у сферах АПК, металообробки, машинобудування, критичної сировини та ІТ. Досвід Японії в післявоєнному відновленні може стати в пригоді для економічного відновлення України", — сказав Шмигаль.

    Представники Японії також обіцяли підтримувати Україну в економічному відновленні, а їхній досвід в післявоєнному відновленні може стати корисним для успішного розвитку української економіки.

    Додамо, що у вересні президент Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Денис Шмигаль провели зустрічі з керівниками провідних японських компаній. Під час цієї зустрічі, міністр закордонних справ Японії Йошімасу Хаяші повідомив про готовність Японії розпочати переговори про укладення двосторонньої безпекової угоди з Україною вже найближчим часом.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.