• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Італія розпочне роботу над гарантіями безпеки для України
    Опубликовано: 2023-11-16 18:28:09

    Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Італії Джорджією Мелоні, під час якої політики вирішили розпочати роботу над двосторонніми гарантіями безпеки.

    Про це Зеленський написав у соцмережі Х.

    Вони також обговорили питання оборонної співпраці та необхідність швидкого прийняття 12-го пакету санкцій Європейським союзом проти Росії.

    Зеленський подякував Мелоні за особисті зусилля та рішучі дії Італії на підтримку України, а також висловив надію на досягнення важливих результатів під час головування Італії у G7 наступного року.

    Окрім цього, Зленський запросив їй взяти участь у другому саміті "зерно з України".

    12 липня у Вільнюсі під час саміту НАТО було затверджено спільну декларацію підтримки України і розпочалися переговори щодо двосторонніх зобов'язань у сфері безпеки.

    Першими підписантами "Спільної декларації про підтримку України" є самі ж засновники ініціативи: Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Велика Британія та Сполучені Штати.

    Потім до декларації приєдналися Данія, Фінляндія, Ісландія, Норвегія та Швеція. Згодом також Іспанія, Чехія, Нідерланди, Бельгія та Португалія.

    18 липня на міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Київ хоче, щоб усі країни ООН розглянули можливість приєднання до декларації.

    У листопаді до Вільнюської декларації G7 щодо гарантій безпеки для України приєднався Кіпр.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.