• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Україні хочуть запровадити штрафи за порушення комендантської години
    Опубликовано: 2023-11-04 10:48:19

    До Верховної Ради подано ініціативу про запровадження штрафів за порушення громадянами комендантської години, повідомляє пресслужба парламенту. Йдеться про законопроект №10195, внесений 27 жовтня.

    Ним пропонується внести відповідні зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення та інших законів. При цьому зазначається, що текст документу напрацьовано спільно з Міністерством внутрішніх справ та Національною поліцією.

    Його авторами значиться 21 депутат, 18 з яких є членами фракції "Слуга народу". Однак ані тексту законопроекту, ані інших супровідних документів до нього наразі не опубліковано.

    В пресслужбі ж Ради зазначають, що він передбачає запровадження штрафу за порушення комендантської години в сумі від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 8,5 тисячі до 17 тисяч гривень).

    В свою чергу, за порушення суб’єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану пропонується штрафувати керівника такого суб’єкта чи фізичну особу-підприємця на суму від 3 тисяч до 6 тисяч НМДГ (51-102 тисячі гривень).

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.