• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Як донатять українці в 2023 році та скільки зібрали найбільші фонди
    Опубликовано: 2023-10-27 15:04:54

    За 9 місяців 2023 року три найбільших фонди України зібрали 12,5 млрд гривень. Лідерство продовжує утримувати платформа United24. Натомість фонд "Повернись живим" у серпні побив своєрідний рекорд, отримавши найбільшу для себе суму донатів за останні півтора року.

    Про це повідомляє "Опендатабот".

    Найбільше донатів у період з січня по вересень 2023-го зібрала платформа United24 — 7,94 млрд гривень або 63% від загального обсягу. Майже чверть коштів — трохи більше 3 млрд гривень — отримав фонд "Повернись живим", ще близько 1,5 млрд гривень (12%) надійшло до фонду Сергія Притули.

    Від початку року найбільше пожертв надійшло для потреб ЗСУ — 7,06 млрд гривень (89% від загального обсягу).

    "У травні 2023 року платформа United 24 розпочала збори за двома новими напрямами — на гуманітарне розмінування та потреби освіти і науки. Протягом п’яти місяців на відповідні рахунки було перераховано 31 млн гривень на 76 млн гривень", - зазначають в "Опендатабот".

    Загалом платформа United24 зібрала переважну більшість — дві третини від загальної суми донатів всіх фондів.

    Фонд "Повернись живим" у серпні 2023-го побив своєрідний рекорд — тоді на його рахунки надійшло 0,5 млрд гривень, що є найкращим показником за останні півтора роки.

    "Більше донатів цей фонд збирав лише у перші місяці повномасштабного вторгнення. При цьому, 281 млн гривень, або понад половину серпневих донатів, "Повернись живим" отримав за п’ять днів — з 14-го по 18-е число. Саме тоді у фонді проходив проєкт "Операція "Єдність", у рамках якого збиралися кошти на 10 000 FPV-дронів з боєкомплектом", - підкреслюють в "Опендатабот".

    Там додають, що загалом з травня 2022 року на рахунки цього фонду, в середньому, надходило 320 млн гривень на місяць.

    Фонд Сергія Притули рекордну суму донатів — майже 243 млн гривень — зібрав у липні.

    "У фонді зазначають, що це пов’язано із проведенням мегазбору на закупи українським військовим безпілотників, човнів та вантажівок", - повідомляють аналітики "Опендатабот".

    За інформацією платформи, усього, в середньому, на місяць фонд Притули збирає 170 млн гривень.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.