• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • У ЄС оцінили потенційний прибуток від світового податку на мільярдерів
    Опубликовано: 2023-10-24 10:18:25

    Податкова обсерваторія ЄС заявила, що урядам слід запровадити глобальний мінімальний податок на мільярдерів і таким чином відкрити новий фронт у міжнародній боротьбі з ухиленням від сплати зборів. Про це пише Reuters.

    Як зазначає агентство, зростаюча нерівність у багатстві в деяких країнах спричиняє заклики до найбагатших громадян нести більший податковий тягар, оскільки державні фінанси намагаються впоратися зі старінням населення, величезними потребами у фінансуванні для зміни клімату та заборгованістю внаслідок пандемії COVID-19.

    Хоча скоординований міжнародний поштовх до оподаткування мільярдерів може зайняти роки, Обсерваторія вказала на успіх урядів у всьому, крім припинення банківської таємниці та зменшення можливостей транснаціональних корпорацій переміщувати прибутки в країни з низькими податками.

    За даними відомства, автоматичний обмін інформацією про рахунки, запущений у 2018 році, втричі зменшив кількість статків, які зберігаються в офшорних податкових гаванях.

    Угода 2021 року між 140 країнами обмежила можливості транснаціональних корпорацій зменшувати податки, реєструючи прибуток у країнах з низьким рівнем оподаткування, встановивши глобальну мінімальну ставку корпоративного оподаткування з наступного року в 15%.

    "Логічним наступним кроком є застосування цієї логіки до мільярдерів, а не лише до транснаціональних компаній", – сказав директор Обсерваторії Габріель Зукман.

    Він додав, що за відсутності широкого міжнародного поштовху до мінімального податку на мільярдерів, "коаліція охочих країн" може в односторонньому порядку лідирувати в цьому питанні.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.