• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Українські біженці зменшили дефіцит робочої сили у ЄС
    Опубликовано: 2023-10-19 18:09:28

    Українські біженці, які знайшли прилисток у Європейському Союзі, відіграли важливу роль у покращенні ситуації на ринку праці в країнах блоку. В Європейських державах виник дефіцит робочої сили, а працевлаштування більш як половини українців сприяє зменшенню цієї проблема.

    Про це розповів єврокомісар із питань зайнятості та соціальних прав, Ніколя Шмідт в інтерв’ю Радіо Свобода.

    Він уточнив, що в 11 країнах ЄС більше 60% працездатних українців, які прагнули знайти роботу, вже працевлаштовані.

    "Це вплинуло на покращення ситуації з дефіцитом робочої сили на багатьох європейських ринках праці", – зазначив Шмідт.

    Відомостей про конкретні країни, в яких це сталося, він не наводив, проте, наявна статистика свідчить, що найбільша кількість українців знайшла роботу в Польщі та Німеччині.

    Він також додав, що точної кількості стосовно працевлаштованих українців немає, оскільки не всі країни надали інформацію, але вважається, що у ЄС працюють близько 1,5-1,8 мільйона українців.

    Шміт посилається на дані державних служб зайнятості в 19 країнах ЄС, які свідчать про те, що станом на квітень 2023 року біженці, які втекли від війни в Україні, уклали понад 1,5 мільйона робочих контрактів у цих країнах. А станом на жовтень 2023 року ця цифра зросла до 1,87 мільйона контрактів.

    Єврокомісар підкреслив, термін дерективи про тимчасовий захист триває лише три роки, тому якими будуть умови і права українців на європейському ринку праці після березня 2025 року, в Єврокомісії поки що не готові відповісти. Проте там сподіваються, що до цього часу війна закінчиться.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.