• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • У вересні до України надійшло майже 1 мільярд кубометрів газу з ЄС і Молдови
    Опубликовано: 2023-10-07 18:30:34

    У вересні 2023 року імпорт природного газу до України (включно з газом тимчасового зберігання) становив 982,7 млн кубометрів, з яких понад 56% надійшло зі словацького напряму.

    Про це повідомляє пресслужба "Оператора ГТС".

    Зазначається, що основні обсяги ввезли трейдери-нерезиденти для зберігання в Україні.
     
    При цьому лідером у транспортуванні газу до України залишається Словаччина, з якої надійшло 552,4 млн кубометрів або 56% від усіх обсягів вересня.

    "Обсяги з угорського напряму становили 200,1 млн куб. м (понад 20%). З Румунії через Молдову надійшло 121,2 млн куб. м (12%), з Польщі - 109 млн куб. м (11,1%).

    Сумарно з квітня 2023 року до України надійшло понад 2,8 млрд куб. м природного газу з країн ЄС та Молдови. Ці обсяги не лише перевищують надходження газу в квітні-вересні 2022 року на 270%, але й перевищують надходження у квітні-вересні 2021 року - на 32%", - прозвітували в компанії.

    В "Операторі ГТС" зазначили, що ріст обсягів транспортування газу до України з європейського напряму свідчить про відновлення довіри іноземних трейдерів до української газової інфраструктури.

    У компанії нагадали, що за цей міжопалювальний сезон ОГТСУ уклав 25 договорів про надання послуг транспортування із компаніями нерезидентами, а загальна кількість контрактів з іноземними клієнтами перевищує 130.

    "Активно користувались послугами із транспортування газу до України 40 компаній-нерезидентів", - йдеться у повідомленні.

    "Як ми і передбачали, європейські компанії шукають надійне сховище для зберігання свого газу і знаходять його в Україні. У вересні продовжилось активне використання нашої південної гілки ГТС в реверсному режимі - за цей місяць з Румунії через Молдову надійшло понад 120 млн куб. м, а з початку сезону закачки - вже майже 0,5 млрд куб. м.

    Це важливий сигнал для використання Трансбалканського коридору, який дозволяє країнам Південної Європи зберігати газ в українських сховищах", - заявив гендиректор ОГТСУ Дмитро Липпа.

    Інф. epravda.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.