• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ЄС може заборонити імпорт певних деталей до країн, які допомагають РФ
    Опубликовано: 2023-09-29 10:33:00

    Брюссель попередив європейські компанії та уряди про те, що він може заборонити продаж певних компонентів до Туреччини та інших країн, звідки Іран і Росія постачають запчастини для безпілотників та іншої зброї, яка завдає ударів по українських містах.

    Про це повідомляє The Guardian.

    Відповідні коментарі Європейської комісії з’явилися після витоку 47-сторінкового документа, в якому український уряд детально описує використання ворогом західних технологій і закликає використовувати ракети далекого радіусу дії для нападу на заводи з виробництва безпілотників у Росії, Ірані та Сирії.

    В документі стверджується, що протягом попередніх трьох місяців було здійснено 600 атак на міста з використанням безпілотних літальних апаратів, які містять західні технології. П'ять європейських компаній, включаючи польську дочірню компанію британської транснаціональної компанії, були названі оригінальними виробниками ідентифікованих компонентів.

    В той же час, немає доказів про будь-які правопорушення з боку західних компаній, комплектуючі деталі яких були ідентифіковані в безпілотниках.

    "Іранське виробництво БПЛА адаптувалося і в основному використовує доступні комерційні компоненти, постачання яких погано або зовсім не контролюється", — пише Guardian.

    Згідно з митною інформацією, яку отримало видання, майже весь імпорт до Ірану походив з Туреччини, Індії, Казахстану, Узбекистану, В’єтнаму та Коста-Ріки.

    Представник Європейської комісії сказав, що докази того, що компоненти надходять через такі країни, свідчать про те, що санкції ЄС створюють значний тиск, але державам-членам необхідно посилити дотримання.

    "Це означає уважне спостереження за іноземними операторами, які реекспортують товари, які перебувають під санкціями ЄС, без відома експортера з ЄС. Для цього сценарію ми звернулися за підтримкою до влади третіх країн, щоб гарантувати, що товари, які експортуються з ЄС до цих країн, не потраплять до Росії", - сказав він та додав, що представник ЄС з питань санкцій Девід О'Салліван тісно співпрацює з юрисдикціями третіх країн, щоб гарантувати, що санкції, накладені ЄС не будуть обходяться.

    Повідомляється, що дана ініціатива показала перші відчутні результати і був при цьому був складений пріоритетний список санкційних товарів, до яких підприємства повинні застосовувати особливу належну обачність і які треті країни не повинні експортувати до Росії.

    В ЄК зазначають, що якщо цих дипломатичних зусиль виявиться недостатньо, то єдиний вихід, який залишається — це припинити експорт до цих третіх країн дуже специфічних товарів, використовуючи інструмент ЄС для боротьби з обходом санкцій.

    Зазначається, що 10-й пакет санкцій запроваджений ЄС вперше включив сім іранських організацій, які використовували компоненти ЄС і постачали Росії військові безпілотники Shahed для нападу на цивільну інфраструктуру в Україні, а 11 – був зосереджений на мінімізації можливостей обходу санкцій.

    Наразі Європейський Союз готує новий санкційний пакет проти Росії, який може бути представлений вже в першій половині жовтня або під час саміту ЄС-США, запланованого на наступний місяць. Він може включати заборону на купівлю російських алмазів та використання коштів від заморожених активів російського Центробанку для допомоги Україні.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.