• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна домовилася про інтермодальні залізничні перевезення з Австрією: тестуватимуть вже у вересні
    Опубликовано: 2023-09-23 10:55:45

    "Укрзалізниця" та дочірня компанія Австрійських федеральних залізниць Rail Cargo Austria домовилися про спільну роботу з розвитку інтермодального залізничного сполучення між Україною та Австрією. Як повідомли в українській держкомпанії, відповідний меморандум сторони підписали 14 вересня.

    "Цим меморандумом ми розпочинаємо роботу над реалізацією проєкту інтермодальних перевезень між нашими країнами. Наразі ми оцінюємо можливості встановлення регулярного залізничного сполучення такого типу між Києвом та Віднем і розглядаємо маршрут через Львів та Будапешт для долучення до проєкту якомога більше великих міст", — повідомив член правління УЗ Вячеслав Єрьомін.

    Сторони також обговорили можливість експлуатації зерновозів парку "Укрзалізниці" на території Угорщини та Словаччини й особливості митного оформлення імпортно-експортних операцій інтермодальних перевезень.

    Згідно з меморандумом, у рамках реалізації проєкту "Укрзалізниця" відповідатиме за тяговий рухомий склад, інтермодальні вагони широкої колії, термінальні послуги та митні формальності в Україні, а Rail Cargo Group, до якої входить Rail Cargo Austria, бере на себе відповідальність за вказаними пунктами на території Євросоюзу.

    Зазначається, що старт проєкту очікується вже у 2023 році: сторони погодили попереднє тестове перевезення напівпричепів за маршрутом Київ — Будапешт вже у вересні.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.