• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна та Молдова продовжили «транспортний безвіз» до кінця 2025 року
    Опубликовано: 2023-09-15 15:34:15

    Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та Міністерство інфраструктури та регіонального розвитку Молдови погодили продовження угоди про лібералізацію вантажних перевезень між країнами до кінця 2025 року.

    Як ідеться у повідомленні першого, документ передбачає можливість виконувати двосторонні та транзитні перевезення автомобільним транспортом без спеціальних дозволів.

    Протокол із рішенням продовжити дію лібералізації був підписаний за результатами засідання українсько-молдовської змішаної комісії про міжнародне автомобільне сполучення 13-14 вересня.

    Попередня ж угода про лібералізацію вантажних перевезень була підписана з Молдовою у серпні 2022 року з чинністю до кінця нинішнього року. Вона передбачала можливість продовження за згодою сторін.

    Як вказав віце-прем'єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, можливість безперешкодно виконувати вантажні перевезення через територію Молдови є одним із інструментів налагодження та нарощення експортних можливостей України.

    "Окремо також вже працюємо над питанням верифікації всіх автобусних маршрутів між нашими країнами та спрощення процедури їх відкриття перевізниками. Цінуємо співпрацю з Молдовою для економічного розвитку наших країн", – додав чиновник.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.