• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Укрзалізниця отримає від ЄІБ 100 млн євро: на що підуть кошти
    Опубликовано: 2023-09-05 18:19:52

    Кабінет Міністрів за ініціативи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури ухвалив рішення скерувати АТ “Укрзалізниця” 100 млн євро в рамках нової бюджетної програми.

    Про це повідомляє "Урядовий портал".

    Зазначається, що це кредитні кошти від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). Вони надійшли згідно з укладеною в 2016 році Угодою між Україною та ЄІБ щодо модернізації української залізниці.

    Як зауважують в пресслужбі КМУ, гроші підуть на будівництво, модернізацію та ремонт об’єктів залізничної інфраструктури, а також на придбання вантажних вагонів та інших засобів для перевезень.

    "Залізничний транспорт наразі – основний перевізник пасажирів та вантажів в Україні. Він відіграє ключову роль у обороноздатності та підтримці економіки", - підкреслюють в пресслужбі Кабміну.

    Зауважимо, у червні 2023 року Європейський інвестиційний банк і Укрзалізниця підписали грантову угоду Європейського Союзу у розмірі 6,7 млн євро для нагальних потреб залізничного транспорт в Україні.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.