• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Шведська компанія Essity пішла з російського ринку
    Опубликовано: 2023-07-19 09:00:13

    Компанія Essity, які спеціалізується на виробництві засобів гігієни та охорони здоров'я, завершила продаж свого бізнесу у Росії, та остаточно покинула країну. Загальний обсяг активів компанії у РФ складав 1,2 мільярда шведських крон.

    Про це повідомляє пресслужба компанії.

    "З початку війни Росії проти України ми були повністю зосереджені на виході з Росії. Сьогодні ми завершили продаж нашого бізнесу після тривалого та складного процесу", – говорить Магнус Грот, президент і генеральний директор Essity.

    У квітні 2022 року Essity розпочала роботу з виходу з російського ринку. Того ж року було проведено знецінення активів компанії в Росії приблизно на 1,7 мільярда шведських крон.

    У 2022 році чисті продажі Essity в Росії становили 2% від загального консолідованого чистого продажу.

    У пресслужбі Essity додали, що російський бізнес придбала компанія ТОВ "Нові технології".

    Покинув ринок РФ і німецький хіміко-промисловий гігант Henkel AG, який замається виробництвом миючих засобів, косметики і засобів для гігієни.

    За час війни багато світових компаній покинули ринок Росії. Шведська компанія IKEA вирішила призупинити постачання своїх товарів до Росії та Білорусі, а також усі виробничі операції. Відразу три найпопулярніші світові мережі ресторанів KFC, MacDonalds і Starbucks заявили, що йдуть із Росії через розв'язування війни в Україні.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.