• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Конференція в Лондоні. На відбудову України вдалося залучити 60 млрд доларів
    Опубликовано: 2023-06-27 10:25:21

    У рамках Конференції з відновлення України, яка відбулася 21-22 червня в Лондоні, було залучено фінансові ресурси на близько 60 млрд доларів. Про це повідомив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль.

    За його словами, йдеться про:

    Анонсовані Європейським Союзом 50 млрд євро на 4 роки (цими коштами планується покрити дефіцит держбюджету й профінансувати відновлювальні проєкти).
    Три мільярди фунтів від Великої Британії на наступні три роки. Як зауважив Шмигаль, 240 млн фунтів призначено на цей рік. Також Україна і Британія створять Фонд викликів у сфері зелених інновацій InnovateUkraine обсягом 62 млн фунтів.
    Домовленість про пакет допомоги на 1,76 млрд доларів для фінансування соціальних виплат від Світового банку.
    Анонсовані програми фінансової підтримки від окремих країн. США додатково виділять 1,3 млрд доларів на транспортну інфраструктуру, цифровізацію та енергетику, Німеччина – додатково 381 млн євро, зокрема, на гуманітарне розмінування, Швейцарія – 1,5 млрд франків у межах середньострокової програми підтримки.
    Новий портфель проєктів Європейського інвестиційного банку на 840 млн євро для відбудови України. Ідеться про муніципальну інфраструктуру, водопостачання, транспорт, кібербезпеку.
    Підтримку українських енергетичних компаній "Нафтогаз", "Укренерго" й "Укргідроенерго" Європейським банком реконструкції та розвитку на 600 млн євро. Тут премʼєр-міністр додав, що після звільнення території Каховського водосховища буде розроблено дорожню карту реконструкції гідроелектростанції. У планах є програма на 3-5 млрд євро для реалізації проєктів відбудови.

    Також чиновник зауважив, що партнери України й надалі фінансово підтримуватимуть країну в межах чотирирічної програми Міжнародного валютного фонду на 15,6 млрд доларів.

    Артем Ющенко

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.