• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • США нададуть Україні новий пакет допомоги на $300 млн: що він включатиме
    Опубликовано: 2023-06-01 09:26:13

    Вашингтон планує відправити Києву додатковий пакет військової допомоги на суму $300 млн, який включатиме летальну зброю.

    Про це 30 травня у Twitter повідомила акредитована при Пентагоні кореспондент Голосу Америки Карла Бебб.

    "Офіційні особи з питань оборони сказали мені, що США нададуть Україні більше 300 мільйонів доларів допомоги в рамках PDA (президентської програми прямої військової допомоги — Delo.ua), про що оголосять завтра", — написала вона.

    Зокрема, за інформацією Бебб, до нового пакету увійдуть боєприпаси для Patriot, боєприпаси для артилерії та HIMARS, авіаційні ракети Zuni, ЗРК Avenger та Stinger.

    Нагадаємо, на початку травня у рамках Ініціативи сприяння безпеці України США  оголосили про надання Києву пакету військової допомоги на $1,2 млрд. Тим часом Україна очікує винищувачів F-16. У світі вже формують авіаційну коаліцію.

    США підтримають коаліцію шляхом навчання українських військових. Передача винищувачів є пріоритетним завданням для Штатів.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.