• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • «Укрнафта» хоче відновити видобуток на ліквідованих свердловинах
    Опубликовано: 2023-06-04 18:16:12

    Компанія "Укрнафта" планує переглянути фонд свердловин із метою його відновлення. Про це повідомила пресслужба фірми.

    Наразі 4300 свердловин, які перебувають у межах спецдозволів "Укрнафти", є ліквідованими. Частина – через геологічні причини, однак більшість – у звʼязку з аваріями, обривами інструмента, труб, змяттям колон тощо.

    "Ми детально переглянемо весь величезний фонд свердловин з метою його відновлення – шляхом буріння бокових горизонтальних стовбурів, важких капітальних ремонтів або буріння дублерів таких свердловин", – висловився директор "Укрнафти" Сергій Корецький.

    Крім того, в компанії заявили, що планують брати в оренду ліквідовані свердловини інших компаній на спецдозволах "Укрнафти" та передавати в оренду власні свердовини, які перебувають у межах спецдозволів інших фірм. Ідеться про понад 1300 свердловин.

    Корецький вважає, що відновлення навіть 10% ліквідованих свердловин дасть +30% до діючого видобувного фонду компанії.

    Нагадаємо, раніше "Укрнафта" заявила про активізацію буріння на Верхньомасловецькому родовищі у Львівській області. Там буде пʼять нових свердловин.

    У 2023 році фірма планує збільшити видобуток нафти до 1,45 млн тонн. Перший квартал року компанія завершила з дуже позитивним для себе показником чистого прибутку, який склав 4,3 млрд гривень.

    Артем Ющенко

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.