• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ОБСЄ до кінця року може розпастися: в чому причина
    Опубликовано: 2023-05-30 09:40:37

    Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) може розпастися протягом наступних шести місяців. Причиною цього є небажання Росії та Білорусі схвалити головування Естонії у 2024 році.

    Про це повідомляє фінська телерадіокомпанія Yle.

    Згідно з правилами організації, нового голову повмнні схвалити усі 57 держав-членів. Однак Росія та Білорусь не схвалили кандидатуру Естонії на посаду голови наступного року, а Естонія не готова відмовитись від своєї кандидатури.

    Міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто побоюється, що ОБСЄ може розпастись до того, як Фінляндія обійме посаду голови у 2025 році. За його словами, ситуація серйозна.

    "Якщо у 2024 році не буде голови та не буде консенсусу з цього приводу, то наступний рік стане роком руйнування ОБСЄ як організації", – зазначив Хаавісто.

    ОБСЄ було створено у Будапешті у 1994 році, коли серія зустрічей з питань європейської безпеки та співробітництва переросла в організацію.

    Нагадаємо, чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі під час візиту в Україну побував у зруйнованій внаслідок російської агресії Бородянці у Київській області.

    Тетяна Гойденко

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.