• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Протягом тижня український бізнес отримав кредитів на майже 2 млрд гривень
    Опубликовано: 2023-05-17 18:36:07

    За урядовою програмою «Доступні кредити 5-7-9%» минулого тижня понад 400 українських підприємців отримали кредити, загальною сумою 1,8 млрд грн.

    Про це повідомляє Міністерство економіки України.

    Найбільшою популярністю користуються антикризові кредити. На нихбуло виділено 62 млрд грн, а на антивоєнні цілі - 55 млрд грн. Для сплати попередніх кредитів підприємцям було виділено 28,6 млрд грн, а на інвестиції - 12,6 млрд грн.

    Найчастіше кредити за програмою отримують підприємства, що працюють в сфері сільського господарства (54%) - вони отримали 30,2 млрд грн, торгівлі та виробництва (23%) - їм було виділено 1,5 млрд грн та промислової переробки (13%).

    Лідерами за сумами укладених кредитних договорів є Львівська, Одеська, Дніпропетровська, Харківська, Київська, Вінницька області та м. Київ.

    Станом на травень, в програмі беруть участь 45 банків. Найбільшу кількість кредитів видав “Приватбанк” (27 тис), “Ощадбанк” (9,3 тис)  та “Райффайзен Банк Аваль” (5,3 тис).

    Загалом, з початку року бізнесу було видано 8,5 тисяч кредитів, загальною сумою в 30 млрд грн., а з початку дії програми, яка стартувала у лютому 2020 року, підприємства отримали 61,6 тисяч кредитів на 197 млрд грн.

    Українські аграрії з початку року отримали майже 30 мільярдів гривень банківських кредитів на розвиток господарств.

    Тетяна Гойденко

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.