• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • У ДТЕК допускають відключення світла взимку через менший запас потужності
    Опубликовано: 2023-05-16 09:20:54

    Влітку 2023 року відключення електроенергії в Україні не прогнозуються, тоді як взимку вони можливі. Про це заявив виконавчий директор компанії ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону.

    За його словами, в червні-липні можливий дефіцит електроенергії через ремонт блоків атомних електростанцій. Однак віялові відключення не очікуються, адже цей дефіцит може покрити імпорт електроенергії.

    "Я вважаю, що завдяки тому, що є можливість перекрити дефіцит, умовний, імпортом, то до віялових відключень ми не дійдемо під час літнього періоду", – висловився Сахарук.

    При цьому він зазначив, що проблемною може бути наступна зима.

    "Тому що ми ввійдемо в неї зі значно меншим запасом потужності, міцності, тому що в нас 75% теплової генерації пошкоджено чи зруйновано. Лише нашій компанії потрібно відремонтувати девʼять енергоблоків загальною потужністю 1,5 ГВт, на що потрібно 5,5 млрд грн [...] Тому можливі відключення не зараз, а взимку", – сказав представник ДТЕК.

    Сахарук додав, що для недопущення цього потрібно захищатися від влучань та руйнацій внаслідок обстрілів. Також є важливим фінансування ремонтної кампанії.

    Нагадаємо, в Центрі досліджень енергетики прогнозують, що дефіцит в енергосистемі України може виникнути в липні-серпні. Там це також повʼязують із ремонтом енергоблоків АЕС.

    Артем Ющенко

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.