• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Посли ЄС схвалили 1 млрд євро на боєприпаси для України
    Опубликовано: 2023-05-07 10:28:57

    Посли країн-членів Європейського Союзу 3 травня схвалили рішення про виділення 1 млрд євро на закупівлю боєприпасів для Збройних сил України.

    Про це в Twitter повідомило представництво Швеції, яка нині головує в ЄС.

    Відповідне рішення ухвалили в Брюсселі в рамках засідання Комітету постійних представників (COREPER).

    "Посли ЄС схвалили рішення щодо заходів допомоги в рамках Європейського фонду миру для підтримки Збройних сил України у розмірі 1 млрд євро на спільні закупівлі боєприпасів та ракет", — сказано в повідомленні.

    Подробиць щодо рішення наразі не уточнюють. Примітно, що раніше між країнами-членами ЄС існували розбіжності з цього питання. Франція наполягала на тому, щоб у виробництві боєприпасів були використані складові виключно з країн ЄС та Норвегії, але Польща, яку підтримали інші країни блоку, виступала проти такого формату.

    Рада ЄС підтримала виділення допомоги Україні в 1 мільярд євро в рамках Європейського фонду миру (EPF) ще у квітні. За ці гроші ЄС планує відшкодовувати державам-членам боєприпаси, надані Україні, з існуючих запасів або за рахунок зміни пріоритетів існуючих замовлень протягом періоду з 9 лютого по 31 травня 2023 року.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.