• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Збитки від війни. Шмигаль прогнозує, що визначена Світовим банком сума подвоїться
    Опубликовано: 2023-04-28 15:03:40

    Сума збитків України від війни, визначена Світовим банком, подвоїться після деокупації всієї території. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає "Укрінформ".

    "На жаль, Росія нанесла колосальні руйнації. За оцінками Світового банку, лише на контрольованій території України наші збитки складають понад 400 млрд євро. Це велика сума, і я впевнений – після звільнення всієї території України ця сума подвоїться", – висловився очільник уряду.

    Шмигаль запевняє, що влада має бачення того, як буде відбудовувати державу. А відновлення України стане найбільшим бізнес- та інвестиційним проєктом в Європі з часів Другої світової війни.

    Нагадаємо, у вересні 2022 року Світовий банк оцінював кошти, які знадобляться Україні для відновлення та реконструкції, у 349 млрд доларів. Тоді установа виходила зі збитків, завданих Україні протягом трьох місяців повномасштабної агресії Росії.

    Однак у березні 2023 СБ оновив оцінку, збільшивши суму до 411 млрд доларів. В цих даних врахували фінансову шкоду за рік війни.

    Своєю чергою премʼєр-міністр України Денис Шмигаль зауважував, що це число не включає втрати інфраструктури, житла та бізнесу на окупованих територіях.

    Артем Ющенко

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.