• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Уряд реорганізував «Укроборонпром»: що зміниться
    Опубликовано: 2023-03-26 18:03:29

    Кабінет міністрів України на своєму засіданні 21 березня ухвалив рішення про перетворення Державного концерну "Укроборонпром" в Акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість". Таким чином уряд починає перетворювати "Укроборонпром" на оборонну компанію, де 100% акцій належить державі.

    Про це повідомила пресслужба ДК.

    "Це рішення відкриває нові можливості для розвитку ОПК України: трансфер технологій, впровадження стандартів ОЕСР та НАТО, залучення інвестицій, ремонт, обслуговування і створення нових видів озброєння та військової техніки, які наближатимуть нашу перемогу", – прокоментував генеральний директор "Укроборонпрому" Юрій Гусєв.

    В ДК запевняють, що процес перетворення "Укроборонпрому" та його підприємств не впливає на виробництво озброєння та військової техніки для потреб Сил безпеки та оборони України.

    Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підкреслив, що реорганізацію "Укроборонпрому" готували ще до повномасштабного вторгнення. У жовтні 2021 року Президент України Володимир Зеленський підписав закон №1630-ІХ Закон "Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності".

    Станом на березень 2023 року 27 підприємств-учасників "Укроборонпрому" вже перетворені із державних та/чи казенних на господарські товариства (ТОВ/АТ), ще 29 – у процесі перетворення.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.