• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Польща розпочинає виробництво танків разом із Південною Кореєю
    Опубликовано: 2023-03-06 09:56:40

    Віцепрем’єр і міністр національної оборони Польщі Маріуш  Блащак анонсував запуск виробництва південнокорейських танків K2 на заводі у Познані.

    Про це повідомляє PAP.

    "Тут, на військовому автомобільному заводі у Познані, танки К2 будуть обслуговувати, будуть капітально ремонтувати і будуть виробляти. Це хороша новина для Познані… Це додаткові нові робочі місця, це збереження тих робочих місць, які були створені на WZM", – заявив Блащак.

    Виробництво танків стало можливим після укладання угоди з Південною Кореєю минулого року, яка передбачає передання не лише машин, а й технологій виробництва – зокрема гідропневматичних шасі, які використовується в K2.

    За словами Блащака, контракт з Південною Кореєю стосується 1 тис. танків. 180 з них прийдуть безпосередньо з Південної Кореї. Наступні будуть створені  у Познані.

    У грудні минулого року перші південнокорейські танки К2 вже надійшли на озброєння армії Польщі – а саме 20-ї механізованої бригади, яка відповідає за безпеку у північно-східній Польщі.

    "Ми підтримуємо Україну, але дбаємо і про зміцнення польської армії, яка має бути оснащена сучасною зброєю", – сказав міністр оборони Польщі.

    Зазначимо, Польща стала першою країною, яка успішно передала 4 танки Leopard 2 Україні. Залишок обіцяних танків Leopard 2 має надійти упродовж найближчих кількох тижнів.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.