• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Україні можуть більше не вимикати світло: названа умова
    Опубликовано: 2023-02-28 18:08:06

    Без нових ударів Росії по об'єктах енергетичної інфраструктури більше не доведеться запроваджувати обмеження електроенергії. Відключення можуть застосовуватись лише для ремонту.

    Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

    "Я радий тому, що зараз енергосистема працює у бездефіцитному режимі, вже третій тиждень забезпечуємо виробництво електроенергії у повному обсязі відповідно до споживання", - сказав Галущенко.

    За його словами, ліміти на споживання електроенергії можуть більше не знадобитися.

    "У нас є відповідні резерви. У нас є плани і надалі так підтримувати енергосистему, щоб люди не відчували обмеження постачання. Я дуже сподіваюся, що ліміти найближчим часом нам не знадобляться взагалі для областей із погляду споживання електрики", - зауважив Галущенко.

    Міністр додав, що відновлення енергетичного сектору відбувається за підтримки міжнародних партнерів і їх допомоги. Ключове завдання нині – відновити пошкоджені об’єкти до наступного опалювального сезону і забезпечити максимальну децентралізацію енергосистеми.

    Він також пояснив, чи розглядається поновлення експорту електроенергії.

    "Це питання на столі зараз. Якщо ми побачимо стабільний профіцит електроенергії в системі, безумовно, питання експорту розглядатиметься, але зараз ключовим для нас є те, щоб максимально відновити електропостачання для регіонів, де ще є пошкодження мереж", - підкреслив міністр.

    Галущенко наголосив, що тарифи на електроенергію можуть переглянути тільки після завершення опалювального сезону.

    Нагадаємо, після завершення середнього планово-попереджувального ремонту енергоблоку на одній з українських АЕС в енергосистемі України суттєво зменшився дефіцит генерації. Атомна генерація додала 1220 МВт потужності до енергосистеми.

    Як заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, найгірше в ситуації з електроенергією, ймовірно, вже позаду, але "розслаблятися не варто".

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.