• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Нідерланди позбулися залежності від російського газу — заява МЗС
    Опубликовано: 2023-02-28 15:43:23

    Міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра заявив, що енергосистема його країни більше не залежить від імпорту російського трубопровідного газу.

    Про це він повідомив в інтерв'ю "Укрінформу".

    Очільник МЗС зауважив, що влада країни усвідомила наслідки залежності від російських енергоносіїв саме після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

    "На жаль, саме війна змусила нас по-справжньому усвідомити небажання залежності від Росії щодо газу та невідкладність подолання цієї залежності. Я радий, що можу сказати, що нам це вдалося", — сказав Гукстра.

    Він додав, що уряд країни вжив ряд заходів, спрямованих на диверсифікацію джерел імпорту газу.

    Нагадаємо влітку 2022 року країнам ЄС вдалося диверсифікувати поставки газу. Вже в другій половині літа головними постачальниками газу в ЄС стали США та Норвегія. Частка росіян на європейському ринку знизилась з 40% до 9%.

    За прогнозами експертів у 2023 році російський газовий монополіст "Газпром" буде змушений переорієнтуватися на внутрішній російський ринок, а також суттєво скоротить видобуток.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.