• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Україні з’явиться перший громадський велопаркінг: у нього інвестують 5 мільйонів гривень
    Опубликовано: 2023-02-23 15:40:38

    Компанія Glovo та Київська міська рада підписали Меморандум про співпрацю. Документ передбачає об’єднання зусиль і ресурсів у відновленні та розвитку Києва, підтримці соціально незахищених верств населення та розвитку інфраструктури міста.

    Про це повідомила пресслужба Glovo.

    Зазначається, що у рамках співпраці компанії та КМДА передбачено  створення першого в Україні пересадного вузла для велотранспорту. На його побудову Glovo виділяє п’ять мільйонів гривень.

    Пересадний вузол передбачає, що у киян буде можливість залишати на цілий день свої велосипеди на охоронному паркінгу біля метро по дорозі на роботу, а повертаючись ввечері, забирати їх.

    Велопарковку планують побудувати на перетині проспекту Оболонського з проспектом Степана Бандери поблизу станції метро "Почайна" в Оболонському районі.

    Це місце обрали через наявність велосмуг та можливості безпечно дістатись його велосипедом згідно з Правилами дорожнього руху. Рішення приймали спільно з Департаментом транспортної інфраструктури КМДА та ГО "Асоціація велосипедистів Києва" – U-Cycle.

    "Це не перший проєкт, який ми робимо з міськими адміністраціями, але наймасштабніший. Ми знаємо, як сильно Glovo змінив транспортну інфраструктуру міста зі своєю появою. Враховуючи специфіку нашої компанії, нам важливо, щоб міська велоструктура розвивалась. Цей проєкт дуже резонує з нашим бізнесом, і ми сподіваємось, що він стане одним із багатьох, які покращать життя у місті", – прокоментувала Марина Павлюк, генеральна директорка Glovo в Україні.

    Влітку 2022 року Glovo підписав також Меморандуми з міськими адміністраціями Львова, Стрия та Чернігова. Найбільші інвестиції серед цих міст були залучені саме до Чернігова, який серйозно постраждав внаслідок бойових дій.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.