• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Норвегія планує надати Україні $7 млрд допомоги протягом п'яти років
    Опубликовано: 2023-02-12 18:56:07

    Уряд Норвегії запропонував надати близько 75 мільярдів крон (7,3 мільярда доларів) допомоги Україні протягом п’яти років. Тобто Осло пропонує надавати Києву щорічно протягом наступних 5 років по $1,5 млрд.

    Про це 6 лютого повідомив прем'єр-міністр Норвегі Йонас Гар Стьоре, передає Reuters.

    Як з'ясувалося, після різкого підвищення цін на газ на європейських ринках, що стало один із наслідків повномасштабної російсько-української війни, бюджет Норвегії почав різко наповнюватися, адже країна є один із експортерів енергоносія.

    Відповідаючи на такі закиди, Стьоре оголосив про довгострокову фінансову допомогу Україні. У 2023 році половина допомоги буде направлена на військові потреби, а решта — покриватиме гуманітарні.

    "Це найбільша програма допомоги, з якою коли-небудь Норвегія мала справу. Гроші розподілятимуться відповідно до пріоритетів українського уряду і не обов’язково передаватимуться безпосередньо владі", — сказав Стьоре.

    Президент України Володимир Зеленський назвав п'ятирічний пакет "безпрецедентним".

    Вдячні норвезькому народу, уряду та особисто @jonasgahrstore за оголошення нового безпрецедентного 5-річного пакету допомоги Україні розміром 75 млрд норвезьких крон. Це вагомий внесок у нашу майбутню перемогу над агресором та успішне повоєнне відновлення!

    Раніше уряд Норвегії підписав угоду зі Світовим банком про надання 1 мільярда норвезьких крон на відновлення пошкодженої внаслідок російських ракетних ударів інфраструктури в Україні. Країна також надавала пакет військової допомоги Українф.

    Нагадаємо також, що протягом 2023 року Україна має отримувати від ЄС 1,5 млрд євро щомісяця.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.