• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Україні зросло виробництво електроенергії: запрацював блок на ще одній ТЕС
    Опубликовано: 2023-02-08 18:18:46

    Споживання електроенергії в Україні зростає, водночас дещо зросло і виробництво електроенергії. Дефіцит потужності зберігається, найбільше – у вечірні години.

    Про це повідомила пресслужба НАК "Укренерго".

    Там зазначають, що після аварійного ремонту включено в роботу один блок на одній з теплових електростанцій. Також в Україну здійснюється імпорт електроенергії.

    "Однак наявний обсяг виробленої електроенергії все ще недостатній для покриття споживання у повному обсязі. Вироблена електроенергія розподіляється на забезпечення роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також на покриття потреб промисловості та населення", - зауважили в "Укренерго".

    У відомстві додали, що в Одеській області зберігаються мережеві обмеження та застосовуються аварійні відключення.

    "На ліквідації пошкоджень цілодобово працюють 7 бригад “Укренерго” та бригада колег з АТ "ДТЕК Одеські електромережі". Якщо не буде нових атак ворога, то на вихідні очікується повернення до графіків планових відключень, які діяли до 4 лютого", - повідомили в "Укренерго".

    Також тривають ремонти на всіх інших підстанціях, пошкоджених ракетними та дроновими атаками РФ.

    Крім того, наразі до всіх обленерго доведені ліміти споживання на всю добу.  Кожний обленерго  у своєму регіоні складає графіки планових погодинних відключень, які мають забезпечувати споживання області на рівні доведеного ліміту.

    Графіки відключень та перелік обленерго можна знайти за посиланням. 

    Зазначимо, ситуація з електропостачанням в Одесі та Одеському районі складна, у регіоні близько 40% споживачів залишаються без електропостачання.

    Нагадаємо, що в Одесі зранку 4 лютого сталася масштабна аварія на підстанції НЕК "Укренерго", внаслідок чого місто та частина району були знеструмлені.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.