• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Італія підписала газову угоду з Лівією на $ 8 мільярдів
    Опубликовано: 2023-02-04 18:04:08

    Італійська енергетична компанія Eni та Національна нафтова корпорація Лівії (NOC) у суботу, 28 січня,  підписали угоду про видобуток газу на суму 8 мільярдів доларів, спрямовану на збільшення поставок енергії до Європи.

    Про це пише Reuters.

    Зазначається, що угоду підписали під час візиту до Тріполі прем’єр-міністра Італії Джорджії Мелоні.

    Угода передбачає збільшення видобутку газу для внутрішнього ринку Лівії, а також експорту шляхом розробки двох морських газових родовищ.

    Видобуток почнеться в 2026 році і досягне плато в 750 мільйонів кубічних футів на день.

    Проєкт також передбачає будівництво об’єкта з уловлювання та зберігання вуглецю (CCS), що дозволить значно скоротити загальний вуглецевий слід відповідно до стратегії декарбонізації Eni.

    "Ця угода дозволить здійснити важливі інвестиції в енергетичний сектор Лівії, сприяючи місцевому розвитку та створенню робочих місць, одночасно зміцнюючи роль Eni як провідного оператора в країні", — сказав виконавчий директор компанії Клаудіо Дескальці.

    Голова NOC Фархат Бенгдара сказав, що газова угода розрахована на 25 років і назвав її найважливішою новою інвестицією в енергетичний сектор Лівії за чверть століття.

    Через війну в Україні протягом останнього року європейські країни дедалі частіше прагнуть замінити російський газ енергоносіями з Північної Африки та інших країн.

    Італія вже взяла на себе провідну роль у постачанні газу з Алжиру, допомогаючи інвестиціями державній енергетичній компанії Sonatrach.

    Зазначимо, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну частка Росії на газовому ринку ЄС зменшилась з 40% до 9%. Через це, на думку експертів, Росія вже не зможе тиснути на європейський газовий ринок.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.