• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Українцям дозволили реєструвати акти цивільного стану за кордоном
    Опубликовано: 2023-01-26 09:38:12

    У вівторок, 24 січня, Кабмін схвалив надання можливості громадянам України, які перебувають за кордоном, отримувати послуги у сфері державної реєстрації актів цивільного стану незалежно від місця проживання чи перебування, повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

    Таке рішення буде діяти лише в умовах воєнного стану.

    "Закордонні дипломатичні установи України отримують можливість із використанням Державного реєстру актів цивільного стану громадян здійснювати таку державну реєстрацію, вносити зміни до актових записів, поновлювати та анулювати їх незалежно від місця зберігання паперового носія актового запису цивільного стану", – повідомив Мельник.

    Також, за його словами, вони зможуть повторно видавати свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану та витяги з реєстру.

    Нагадаємо, що на цьому ж засіданні уряд погодив проєкти указів Президента України про  звільнення п’яти голів обласних військових адміністрацій – Дніпропетровської,Запорізької, Київської, Сумської та Херсонської.

    Максим Беркаль

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.