• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Українці показали рекордну підтримку щодо вступу України до НАТО
    Опубликовано: 2023-01-25 09:32:29

    Серед українців підтримка вступу держави до НАТО стала рекордною, свідчать результати опитування групи "Рейтинг", що було проведене 14-16 січня. Таку ініціативу на референдумі підтримали б 86%. Проти вступу в НАТО виступили б всього 3% респондентів, не проголосували б 8%.

    Підтримка вступу до ЄС та НАТО практично одностайна серед представників усіх макрорегіонів, вікових та майнових груп. У жовтні, за даними опитування того ж "Рейтингу", вступ до НАТО підтримували рекордні на той час 83% опитаних.

    При цьому 80% опитаних українців позитивно ставляться до ідеї створення військово-політичного союзу у складі України, Польщі та Литви. 6% – проти такого об’єднання, 9% – байдуже.

    Опитували населення України віком від 18 років і в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок.

    Вибіркова сукупність: 1000 респондентів. Метод опитування – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера).

    Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що 59% українців підтримують перейменування топонімів, назви яких пов’язані з РФ/СРСР/Російською імперією. 13,2% висловилися проти, а 18,6% заявили, що ставляться до цього байдуже. Ще 9,3% відповідь дати не змогли.

    Максим Беркаль

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.