• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • США спрямують ще $125 мільйонів на підтримку енергетичної інфраструктури України
    Опубликовано: 2023-01-20 10:20:59

    Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) має намір направити 125 мільйонів доларів на підтримку стійкості енергетичної інфраструктури України перед систематичними атаками з боку Росії.

    Як йдеться у повідомленні агентства, про це оголосила на Всесвітньому економічному форумі у швейцарському Давосі керівниця USAID Саманта Пауер. Фінансування здійснюватиметься в рамках ухваленого у грудні закону про додаткові асигнування Україні в 2023 році.

    Кошти мають піти на закупівлю життєво важливого обладнання, включаючи додаткові газові турбіни, автотрансформатори високої напруги, обладнання для ремонту розподільчих підстанцій, а також забезпечення резервного електропостачання для систем водопостачання та централізованого теплопостачання в Києві.

    Нове фінансування є доповненням до значної допомоги USAID до енергетичного сектору України, наданої з початку повномасштабного вторгнення РФ. Зокрема, USAID вже поставило 1548 генераторів у 22 області України, а ще більше їх перебуває у процесі постачання.

    Ці генератори забезпечують електрикою та опаленням школи, лікарні, центри розміщення внутрішньо переміщених осіб, підприємства централізованого теплопостачання та системи водопостачання у разі відключень електроенергії через авіаудари Росії.

    Нагадаємо, що у жовтні USAID повідомило про виділення 55 мільйонів доларів на підготовку інфраструктури України до опалювального сезону, а на початку листопада - про додаткове виділення на допомогу українцям у підготовці до зими ще 25 мільйонів доларів.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.