• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Україні за рік на 85% впало виробництво в металургійній галузі
    Опубликовано: 2023-01-21 18:53:03

    За підсумками 2022 року обсяги виробництва в металургійній галузі України скоротилися на 85% в порівнянні з показником 2021-го. Експерти оцінюють, що галузь наразі — у глибокій кризі і не здатна покрити навіть перемінні витрати.

    Про це повідомив президент "Укрметалургпрому" Олександр Каленков під час дискусійної панелі.

    "Металургійний комплекс найбільше постраждав від російської агресії … проблеми почались ще у 2014 році, коли ми втратили підприємства у Донецьку та Алчевську. У лютому удар був найсильнішим, тому що більшість металургійних підприємств розташовані недалеко від ліній зіткнення. І підприємства, керуючись питанням безпеки людей, почали скорочувати виробництво", — резюмував Каленков.

    Окрім руйнувань, додатковою проблемою для галузі стали труднощі з логістикою. Через блокування портів виробникам довелося перебудовувати логістичні маршрути, як наслідок — витратити збільшилися в 4-5 разів. В цей час на світових ринках падають ціни на металургію, що також вдарило по українській галузі.

    "За результатами 2022 року, згідно зі статистикою, металургійна галузь демонструє падіння на 70%. Але насправді падіння більше… у грудні обсяг виробництва складав всього 15%. Просто, коли ми рахуємо річні показники, ми включаємо січень і лютий 2022 року - місяці, коли війна ще не почалася, а кон’юнктура на світових ринках була краща", - додав Каленков.

    Нагадаємо, через російську агресію металургія втратила два великі металургійні заводи ММК ім. Ілліча та "Азовсталь", котрі знаходилися у Маріуполі та були майже повністю знищені в ході боїв за місто.

    Гірничі підприємства, котрі видобувають залізну руду та знаходяться головним чином в центральній частині України також вимушені працювати зі зниженими потужностями через те, що не можуть вивозити продукцію морем.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.