• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Кубраков розказав про механізм компенсацій за знищене житло
    Опубликовано: 2023-01-16 15:16:02

    Гроші на відшкодування збитків, завданих житлу українців через вторгнення російської армії, та на відбудову житла планують брати з конфіскованих грошей країни-агресора. Рішення про компенсацію будуть ухвалювати комісії на рівні місцевих громад. Відповідну норму заклали в проект закону 7198, який зараз знаходиться на розгляді Верховної ради, написав на своїй сторінці у Facebook, віце-прем’єр-міністр з відновлення України, міністр інфраструктури і регіонального розвитку Олександр Кубраков.

    "Понад 2,4 мільйонів українців мешкають у пошкодженому чи зруйнованому житлі, станом на осінь 2022. Через Дію заявки на компенсацію залишили вже понад 316 тисяч українців. І це далеко неповний список постраждалих, який щодня поповнюється. Проблема потребує чіткої державної політики, в такому чутливому питанні ми не можемо обмежуватись тимчасовими рішеннями. Одним з інструментів регуляції питання компенсації за зруйноване житло покликаний законопроєкт №7198, який наразі знаходиться на розгляді Верховної Ради", - написав він.

    За його словами, закон визначатиме, хто зможе отримати компенсацію, в якому вигляді, коли і як постраждала сторона зможе її використати для придбання нового житла. "Громадяни отримають чіткий і зрозумілий алгоритм дій для отримання компенсації", - додав Кубраков. Він також опублікував презентацію документа з покроковим алгоритмом отримання майбутніх відшкодувань.

    "Державну політику компенсацій впроваджуватимемо у тісній взаємодії з місцевим самоврядуванням. Законопроєктом передбачається, що комісії з розгляду питань щодо надання компенсації будуть створюватися при кожній громаді чи військовій адміністрації. Цим ми максимально децентралізуємо повноваження в питанні компенсацій", - додав віце-прем’єр.

    Кубраков підкреслив, що у частині фінансування уряд розраховує, що в якості джерела коштів для відбудови зруйнованого житла будуть використані заарештовані активи Росії. "Ми не хочемо перекладати тягар відбудови на платників податків, тому вже працюємо з міжнародними інституціями над залученням цих коштів у відбудову. Це процес нелегкий, проте ми впевнені, що свого досягнемо", - написав він.

    "Очевидно, що законопроєктом ми не закриваємо всі питання щодо механізму компенсацій чи джерел фінансування. Він є рамковим, під який ми будемо розробляти комплекс підзаконних актів. Розраховуємо на підтримку народних депутатів та експертної громадськості в цьому процесі. Разом ми зможемо вибудувати не тільки ефективну систему компенсації, але й комплексно імплементувати містобудівну реформу", - підсумував Кубраков.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.