• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Обмін старих ламп на LED: у «Дії» запустили бета-тестування подачі заявки
    Опубликовано: 2023-01-13 15:34:33

    В "Дії" запустили бета-тестування програми безкоштовного обміну старих електричних ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи. Передбачається, що можна обміняти 5 старих на 5 нових ламп.

    Про це 11 січня повідомила пресслужба "Дії".

    Долучитися можуть громадяни України віком від 18 років. Також є ще дві умови:

    наявність РНОКПП (податковий номер);
    громадянин раніше не отримував лампочки на "Укрпошті".

    Отримати п'ять нових ламп можна буде у найближчому відділені "Укрпошти". В уряді запевняють, що весь процес буде максимально простим і швидким.

    На етапі бета-тесту послуга буде доступна у Вінниці, Черкасах, Одесі та Львові.

    За оцінками фахівців, перехід на LED-лампи cкоротить споживання електроенергії в Україні на 7-10% в моменти пікового навантаження.

    Як зазначили в пресслужбі "Дії", через постійні обстріли Росії в Україні застосовують відключення електроенергії. Щоб уникнути відключень, потрібно скоротити споживання е/е, саме це і допоможе зробити заміна звичайних ламп на LED-лампи.

    Нагадаємо, що Міністерство економіки раніше повідомляло, що в рамках цієї програми планується провести заміну загалом 50 мільйонів ламп, що має суттєво скоротити навантаження на українську енергосистему.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.