• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Німеччина надасть Україні 20 млн євро на оплату послуг Starlink
    Опубликовано: 2023-01-12 07:38:09

    Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок анонсувала допомогу Україні у розмірі 20 мільйонів євро на фінансування послуг супутникового зв’язку Starlink.

    Про це повідомляє пресслужба німецького МЗС.

    "Україна звернулася до Німеччини з проханням допомогти у фінансуванні супутникового каналу зв'язку Starlink. Міністр закордонних справ Бербок оголосила сьогодні, що Німеччина виділить на ці цілі 20 мільйонів євро", – йдеться в повідомленні.

    Зазначається, що кошти будуть спрямовані на фінансування роботи 10 тисяч терміналів Starlink. Третина з наземних станцій буде передана на потреби Збройних Сил України.

    "Зв'язок у режимі реального часу дозволить українським воїнам чітко координувати свої дії під час захисту Батьківщини та краще оборонятись від російських атак", – зазначили у німецькому МЗС.

    Нагадаємо, Анналена Бербок 10 січня відвідала Харків та пообіцяла Україні подальшу підтримку, зокрема і подальші поставки зброї. Вона стала першим іноземним міністром закордонних справ, хто приїхав у Харків після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

    Ніна Комащенко

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.